Elektronisk hyresavi/faktura

Nov 2017

Från och med december kan vi erbjuda våra hyresgäster Elektronisk faktura, e-faktura innebär en betaltjänst via din internetbank. E-faktura är ett säkert, enkelt och långsiktigt hållbart alternativ att betala sina fakturor.

Elektronisk faktura innebär flera fördelar så som att alla uppgifter är ifyllda, inga krångliga OCR-nummer eller referenser behövs, alla fakturor finns digitalt sparade i minst 18 månader och det är enkelt att ta emot och betala var du än befinner dig.

För att ansluta er till e-faktura så loggar ni in i er internetbank där ni söker ni upp Saxviken som leverantör av e-faktura, fyller i formuläret och sedan kan ni börja ta emot era kommande hyresavier elektroniskt. Det enda du behöver göra är att logga in på din internetbank och kontrollera uppgifterna, samt godkänna betalningarna. Tänk på att du måste stå på hyreskontraktet för att kunna aktivera e-faktura.

EL-Rot renovering i Trollhättan

Apr 2017

Under April månad startade vi en EL-Rot renovering av fastigheterna Eken 1 samt 2 och Pilen 12 i Trollhättan. Totalt 74 lägenheter.

Det innebär att vi byter ut alla gamla kablar i väggarna och kablar utanpå mot nya kablar för att få jordat överallt. Vi byter även vägguttag och strömbrytare. En ny el central med automatsäkringar och jordfelsbrytare installeras också.

Vi informerar Er som bor i lägenheten i god tid innan – en lägenhet tar ca 3 dagar att färdigställa.

Vi gör det för att husets elsystem är över 50 år och det behöver bytas av säkerhetssynpunkt och ger en bättre standard.

Förvärv av centrum fastighet i Vänersborg

Dec 2016

Mitt i centrala Vänersborg förvärvades en fastighet under December. Fastigheten består av en huskropp på 1 477 Kvm innehållande 21 lägenheter. God standard i lägenheterna,- alla med tillgång till hiss. P-platser finns att tillgå.

Byte till nya lägenhetsdörrar i Trollhättan

Sep 2016

Byte av ytterdörrar till lägenheterna i Trollhättan. Riddargatan 9-11 samt Drottninggatan 59.

Vi har för avsikt att byta ut alla befintliga dörrar till nya säkerhetsdörrar med start i första veckan i Oktober.

Vi gör det av flera skäl;

-Ljudisolering
Buller samt oljud från trapphuset och lukter som matos försvinner. En annan positiv effekt är att värmen stannar kvar i lägenheten när det är kallt ute.

-Inbrottsskydd
Dörrarna är inbrottsklassade i klass 3, vilket är ett av de bästa man kan få. Varje dörr kommer att ha ett tittöga. Det ökar tryggheten i boendet hos oss och vi tror att alla uppskattar det.

-Brandsäkerhet
De nya dörrarna har brandklassning vilket innebär ett effektivt skydd. Just brandklassen är något som vi anser vara viktigt att uppfylla.

Förvärv av fastighetsbestånd i Vänersborg

Sep 2016

I centralt läge i ett naturskönt område med promenad avstånd till centrum förvärvades ett fastighetsbestånd i September. Fastigheten består av fyra huskroppar på 3 613 Kvm innehållande 48 lägenheter. Mycket god standard i lägenheterna varav majoriteten utgörs av tre rum och kök. Garage samt P-platser finns att tillgå.

Förvärv av fastighetsbestånd i centrala Trollhättan

Maj 2016

Mitt i centrala Trollhättan införskaffades ett bestånd på tre fastigheter som inrymmer 74 st hyreslägenheter samt fyra lokaler. Även garage samt P-platser finns att tillgå.
Total uthyrningsbar yta är drygt 5 126 Kvm.

Fastigheterna ligger endast ett kvarter från gågata med butiker, cafe’er och restauranger.

Förråd i Trollhättan samt Uddevalla finns att hyra

Maj 2016

Nu kan du hyra förråd hos Saxviken fastigheter i central Trollhättan samt Uddevalla.

Vi kan erbjuda från 6 Kvm till ca 100 Kvm

Förråd söker du på samma sätt som du söker lägenhet eller fordonsplats

Förvärv av fastighet i Uddevalla

Apr 2016

Under April köptes en fastighet i centrala Uddevalla på Silentzvägen 4. Fastigheten är på 1185 Kvm och inrymmer kontor.

Parkeringarna klara

Okt 2015

Nu har vi fått klartecken från kommunen att börja hyra ut parkeringarna.

Alla p-platser har ett eget nummer, fördel är att du har din egen p-plats samt att det blir närmare avstånd till lägenheten.

Ni som vill teckna en numrerad p-plats kan göra det på bifogat kontrakt som ligger i Er brevlåda. Lämna det påskrivna kontraktet till fastighetsskötare expedition eller lägg det i brevlådan utanför fastighetsskötare expeditionen så återkommer vi med p-kort samt plats nummer.

Nyckel till bommen för innergården

Jun 2015

Bommen som sitter för acess till innergården kommer att få ett nytt lås.

Nyckel finns att låna över dagen på fastighetsskötare expeditionen för Er som behöver tillgång för i och urlastning av bil. Nyckel återlämnas samma dag i brevlådan utanför fastighetsskötare expedition.

I veckan så höll det på att ske en olycka på gården – vi vill ju alla att det skall vara en trygg miljö.

Byte av ytterdörrar till lägenheterna samt nya säkerhetsdörrar till källaren

Jan 2015

Byte av ytterdörrar till lägenheterna

Vi har för avsikt att byta ut alla befintliga dörrar till nya säkerhetsdörrar när det blir lite varmare under mars eller april.

Vi gör det av flera skäl;

-Ljudisolering
Buller samt oljud från trapphuset och lukter som matos försvinner. En annan positiv effekt är att värmen stannar kvar i lägenheten när det är kallt ute.

-Inbrottsskydd
Dörrarna är inbrottsklassade i klass 3, vilket är ett av de bästa man kan få. Varje dörr kommer att ha ett tittöga. Det ökar tryggheten i boendet hos oss och vi tror att alla uppskattar det.

-Brandsäkerhet
De nya dörrarna har brandklassning vilket innebär ett effektivt skydd. Just brandklassen är något som vi anser vara viktigt att uppfylla.

Anläggande av parkeringar

Apr 2014

Nu har vi fått klartecken av kommunen att anlägga parkeringar utanför Nordanvindsvägen 5A, 7A-7B samt från 9A till 9F. Vi kommer även att dränera grunden och byta avlopp utanför ovannämnda huskroppar samt inne på gården.

Arbetet startar i slutet på maj och beräknas vara klart i början av oktober.

Entreprenör är Ljungskile Entreprenad AB

Earth Hour lördag 29 mars

Mar 2014

Lördag 29 mars kl. 20.30 – 21.30 är det Earth Hour, världens största miljömanifestation. Miljontals människor över hela världen visar då sitt engagemang för miljön genom att släcka ljuset en timmes tid.

Vi vill gärna uppmärksamma alla våra hyresgäster om Earth Hour. Var gärna med och släck ljuset på lördag 29/3 kl. 20.30 – 21.30.

Hyrorna är klara

Feb 2014

Hyresförhandlingarna mellan hyresgästföreningen och fastighetsägarna är klara.
Den nya hyran är förhandlad för 2014 , snittet landade på 1,55% och gäller dels från 1 Januari för Uddevalla samt  för övriga områden från 1 April.

Vår förhoppning är att vi kan skicka ut hyresavierna under vecka 12. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till oss www. info@saxvikenfastigheter.se